Faza, katero veliko izmed nas težko zazna, saj prihaja do postopnega naraščanja energije. Nekatere ženske pa dejansko lahko začutijo določene fizične spremembe; na primer napete prsi in bolečino v področju trebuha oziroma jajčnikih (vsaka peta ženska, vendar tudi te ne med vsako ovulacijo enako). Jaz jo na primer (od kar sem na to bolj pozorna) čutim pogostokrat v levem jajčniku (občutek špikanja). Takoj po ovulaciji (sprostitev zrelega jajčeca v jajcevod) pride do velikega upada estrogena, kar lahko vpliva tudi na naše čustveno počutje in zaznavanje.

 

Eden izmed razlogov zakaj je to fazo težje zaznati je tudi to, da je družbeno pričakovano in sprejeto, da smo skozi v njej – najbolj ženstvena izmed vseh faz, kjer najbolj sijemo, smo najbolj očarljive in naše družabne spretnosti najmočnejše. Vendar ne smemo pozabiti, da nihče ne more sijati ves čas in je tudi to le obdobje, ki bo minilo. Vsaka izmed faz ima svoje čudovite prednosti in če želimo imeti v tem času najintenzivneje na voljo ženstveno očarljivost, moramo za njo skrbeti že v predhodnih fazah in ne preskakovati nobenega procesa (npr. faze čiščenja in umiritve).

 

Miranda Gray poimenuje to fazo ekspresivna faza – njene sposobnosti in spretnosti se razvijejo nekaj dni pred ovulacijo in trajajo še nekaj dni po ovulaciji. To je čas, ko se je dobro odpreti svetu, ga razveseliti in razsvetliti s svojo kreativno energijo. Kreativnost ne pomeni samo izražanje v obliki umetnosti, ampak v dejanjih, ki nas inspirirajo, v kreativni uporabi pri razumevanju in reševanju problemov, pri načrtovanju in vizualizaciji. Prav tako lahko kreativnost izražamo v negi in skrbi za druge, pri kuhanju, vrtnarjenju, vzgoji itd. V vsaki fazi lahko najdemo nam primerne dejavnosti skozi katere lahko izražamo svojo kreativno naravo.

 

Ekspresivna faza ima najbolj poudarjene tradicionalno ženske kreativne spretnosti. Odlične smo v komunikaciji in delovanju v odnosih z drugimi, izkažemo se tudi kot voditeljice in učiteljice. Naš fokus je naravnan na zunanji svet, okrepljeni so naši racionalni miselni procesi.

 

To je tudi obdobje, kjer smo čustveno zelo stabilne, kjer so nam potrebe in čustva drugih bolj pomembna kot naši projekti. Zato je to odličen čas za ustvarjanje pozitivnega in podpornega delovnega okolja, kjer upoštevamo mnenja in poglede drugih ljudi. Za timske voditeljice je to optimalna faza za okrepitev timskih odnosov z razmislekom in pregledom mnenj posameznikov, reševanje konfliktov in potrditev vsakega sodelavca, da je njegovo delo cenjeno.

 

Skozi to fazo je v naši naravi, da izražamo občutke ljubezni, hvaležnosti in pristno skrb za druge ljudi. Če pogledamo cikel narave, je to obdobje, kjer nas narava pripravlja, da postanemo mame: da skrbimo za svoje otroke in ustvarjamo družabne povezave, ki bodo nam in otroku v podporo in korist 🌹❤️

 

ZANIMIVOST:

Doktorica medicine Karmen Merinšek v svojem članku navaja, da je ena raziskava pokazala, da si v tem obdobju ženske podzavestno izbiramo in nosimo bolj zapeljiva oblačila. Druga raziskava pa je pokazala, da naj bi imele ženske med ovulacijo bolj privlačen glas, kar so se strinjali in opazili tako moški kot ženske.

 

*************************************************

Kako pa ve skrbite za svoj čas utelešene božanske ženske energije?

foto: živali so čudovite predstavnice in učiteljice prisotnosti, življenja tukaj in sedaj, ta trenutek. Ne glede na to, kako pametni so psi, nikoli jim ne moremo razložiti koncept časa (počakaj še malo, čez dve uri, greva na sprehod 😁) . Zato izkoristimo priložnost, če nam je podarjena in uživajmo vsaj nekaj trenutkov v svoji “biti”, izven svojega uma ❤️.

 

Tamara Strnad,

 

https://tamarastrnad.com/dnevnik-ciklicnosti/