Moja zgodba

Kaj si v resnici sploh želim delati? Kaj je smisel mojega življenja, zakaj sem tukaj? Je to vse kar je?

… ta vprašanja sem si začela postavljati šele po uspešnem zaključku študija krajinske arhitekture. Še danes ne razumem, zakaj me je življenje vodilo skozi to izkušnjo, saj me študij ni pritegnil, čeprav se mi je po končani srednji šoli to zdela najboljša izbira zame. V moji družini je bilo enostavno samoumevno, da se šolam naprej in šolanje seveda tudi zaključim. Ko danes gledam nazaj, bi sprejela precej drugačne odločitve in se raje veliko prej podala na svojo samostojno pot. Zato je eno izmed mojih poslanstev spodbujanje mladih k podjetništvu.

V obdobju zaključevanja študija se je moj občutek izgubljenosti dodatno povečal, saj sem v tem času zaključila uspešno tekmovalno kariero v borilnih športih, kjer sem si priborila medalje iz vseh največjih tekmovanj. Za ta del svojega življenja sem zelo hvaležna, saj mi je ogromno dal in me izoblikoval v “bojevnico”, ki se kljub neizbežnim porazom ne predaja. Šport me je naučil vztrajnosti, potrpežljivosti, predanosti, ponižnosti, zaupanja vase in v svoje sposobnosti ter pomembnosti sledenja svojim sanjam.

Po zaključku tekmovalne kariere, sem po naključju pričela delati z otroki, in odkrila svojo veliko strast. Obožujem delo z otroki! Še posebno prijeten izziv mi predstavlja delo s skupino otrok. Z njimi delam na različnih področjih že več kot 9 let. V tem času sem izvajala razne športne in izobraževalne delavnice (arhitektura, ustvarjalne delavnice, učenje pravilnega padanja, robotika), tri leta sem vodila rojstnodnevne zabave v Judo klubu Krško. Pridružila sem se Slovenskemu društvu Hospic, kjer sem opravila izobraževanje za področje programa žalovanja odraslih, otrok in mladostnikov. To mi je dalo dodatno globino in širino pri udejstvovanju z otroki.

Poleg dela z otroki, me notranje najbolj izpolnjuje ustvarjanje in izražanje sebe na vse možne načine. Že od majhnega sem zelo rada risala, tekom šolanja pa sem te stvari nekoliko opustila. Seveda sem tudi jaz verjela, da iz te moke ne bo kruha ter se k tej aktivnost vrnila šele, ko sem se odločila svojo srečo in zadovoljstvo postaviti na prvo mesto. Močno verjamem, da nas vse, brez izjeme, vesolje nagradi z izbranimi biseri in darovi, ki pa se jih moramo naučiti prepoznati in živeti.

V svojem življenju sem se – tako kot vsak izmed nas – srečala s takimi in drugačnimi izzivi, ki so me potisnili na pot samoraziskovanja, razreševanja bolečih vzorcev iz svoje preteklosti in postavitve novih trdnih temeljev notranjega središča. Naučila sem se v prvi vrsti ljubiti sebe in s tem še širše odprla vrata za dajanje drugim. Ena najpomembnejših stvari, ki sem se jih morala priučiti je bilo gotovo postavljanje zdravih meja. Danes se zavedam, da je naša lastna energija najdragocenejša stvar, ki jo imamo, zato sem veliko bolj previdna kam jo vlagam.

Zadnja leta navdušeno raziskujem vse dimenzije ženskega menstrualnega cikla in njegove čudovite lastnosti. Tovrstno znanje se mi zdi zelo potrebno in pomebno širiti, zato bo v prihodnosti veliko mojih izdelkov povezanih z njim. Za ponovno vzpostavitev harmoničnega ravnovesja med ženskimi in moškimi se mi zdi ključno, da se ženske dobro spoznamo, obudimo princip božanske ženske v sebi in s tem podpremo tudi naše drage moške.

Svoje življenje tako namenjam raziskovanju in sproščanju svojih potencialov, izpopolnjevanju na področju oblikovanja, digitalnega risanja in osebnega razvoja. Sprostila sem svoja omejujoča prepričanja, določila vizijo, prepoznala namen svoje duše in se podala na (nikoli zares končano) pot lastne samouresničitve.