Velika tragika sodobnega življenja je v tem, da smo izgubili občutek čarobnosti, veličastnosti, mističnosti, božanstvenosti. Zaradi obračanja in iskanja usmeritve svojih življenj v pretežno racionalni, umski svet, smo izgubili občutek povezanosti s seboj, naravo, vsemi živimi bitji (in neživimi materijami) našega planeta.

Ko si dovolimo videti in začutiti čarobnost ter magijo v sebi, preko svojega telesa, si s tem omogočimo spremeniti in povečati percepcijo tovrstnega zaznavanja. Šele s premikanjem meja svojega zaznavanja, lahko v polnosti zaživimo in smo odprti za življenje.

Naše telo upravlja inteligenca, ki ves čas deluje v ozadju in na katero nimamo nobenega zavestnega vpliva. Inteligenca, ki skrbi, da vse v telesu poteka nemoteno, da sploh lahko obstajamo. Ko se popolnoma umirimo in sprostimo, lahko opazimo, da obstaja inteligenca izven našega intelekta, ki deluje ves čas v vseh živih in neživih sistemih, ki jih poznamo.

Z uporabo raznoraznih meditacijskih in sprostitvenih tehnik lahko dosežemo in potipamo v to globljo dimenzijo zavesti. Vsi duhovni učitelji so si enotni, da je pot k spoznanju te zavesti smer, h kateri bi morali stremeti vsi ljudje, saj lahko le tako v polnosti razvijamo svoje potenciale. Nič kar storimo, se ne naredi brez delovanja te višje inteligence. Tudi hoditi in dihati ne moremo brez njenega sodelovanja.

Jaz zelo rada izvajam tudi “aktivne” meditacije. Ker obožujem naravo in vse njene značilnosti, jo zelo rada vključujem v svoje meditacije tako, da jo poizkusim čim bolj čutiti z vsemi svojimi čutili. Takoj, ko me um potegne v svoje zgodbe, usmerim pozornost na čudovito živo energijo, ki me obdaja. Menim, da je v naravi res najlažje začutiti svojo čarobnost, mistično povezavo z vsem kar je, svojo življenjsko izkušnjo, s katero se izraža kreativna energija vesolja.

Zadnja leta sem navdušena nad uporabo SUP desk, kjer “lebdenje” na vodi še dodatno krepi in v meni povečuje občutek miru, ljubezni in povezanosti. Še posebej, če se odpravim nekam, kjer ni ljudi oziroma ujamem čas, ko smo na vodi res samo jaz, moj kuža ter bogato obvodno življenje. Naša dežela je polna krasnih točk, ki so super za tovrstne aktivnosti in napolnitev svojih baterij 🌹

Še kdo izmed vas tako navdušen SUPar kot jaz 😆 ?

Tamara Strnad,

https://tamarastrnad.com/dnevnik-ciklicnosti/

foto: luckyshots